0

Hvad er den følelsesmæssige årsag bag dit symptom? 


Den Psykosomatiske Traumemodel er en model, der præcist beskriver sammenhængen mellem krop og sind. Den hjælper med at forstå:


  • Hvilke følelsesmæssige temaer, der hænger sammen med specifikke fysiske symptomer

Den Psykosomatiske Traumemodel beskriver helt specifikt, hvad for et følelsesmæssigt tema, der hænger sammen med det fysiske symptom du har. Alt efter om det sidder i højre eller venstre side, og hvor i kroppen det sidder er der nemlig forskellige følelsesmæssige temaer, vi skal kigge efter.


  • Hvordan krop og sind hænger sammen

Din krop prøver at hjælpe dig med at håndtere et følelsesmæssigt problem, ved at aktivere de steder i kroppen, der bedst vil kunne hjælpe dig. Det er det, vi kalder for den biologiske logik.

Hvis din krop for eksempel mærker, at du ikke føler, at du grundlæggende er noget værd vil den nedbryde celler i din rygsøjle for at skille sig af med det, der ikke er noget værd, så du kan bygge noget nyt og stærkere op. Eller hvis du er udsat for en fare, kan din krop øge iltoptagelse og derefter, når faren er overstået, genopbygger kroppen slimhinden, og det giver hoste. 


  • Hvorfor dit symptom kommer lige nu 

Den Psykosomatiske Traumemodel er bygget op omkring en model om, at nogle symptomer kommer, når du er ramt af noget følelsesmæssigt, og andre (de fleste!) symptomer kommer, når der er sket noget godt, følelsesmæssigt.

Det er ofte først der, at kroppen har plads til at regenerere. 

Og det betyder at fysiske symptomer ifølge denne model altså tit er tegn på at der er sket noget godt i dit liv.


  • Hvad du kan gøre for at forandre det følelsesmæssige tema bag

Når du har fundet den følelsesmæssige årsag bag dit symptom, har vi nogle forslag til, hvad du kan gøre for bedst muligt at hjælpe din krop med at bearbejde de følelsesmæssige årsager bag og slippe dit symptom. 

Eksempel 1: Forkølelse

Hvis du for eksempel er forkølet handler det om at din krop prøver at hjælpe dig med at håndtere noget i dit liv, der stinker. Enten i bogstavelig forstand (for eksempel fordi du har skimmesvamp i dit hus) eller i overført betydning (for eksempel at du synes at sygehussystemet stinker og du er nødt til at være en del af det).

Forkølelsen kommer, når der er sket en løsning på det følelsesmæssige tema.

Eksempel 2: Forstoppelse

Hvis du har forstoppelse handler det om, at der er noget du har svært at fordøje. Det kan både være bogstaveligt, men det kan også være i overført betydning - at der er noget i dit liv, du har svært ved at fordøje. Det kan være noget voldsom vrede eller bitterhed, som for eksempel et projekt, du har sagt ja til, som virkelig dræner dig sammen med nogle mennesker, du er virkelig vred på - men som du ikke kan se nogen vej ud af. Det kan også være det omvendte - at du ikke føler at du må være vred og slet ikke har kontakt med din vrede.

Forstoppelsen kommer, mens du er ramt af det følelsesmæssige tema.  

Lad mig høre mere

Overblik over uddannelsesmuligheder i den Psykosomatiske Traumemodel


Uddannelsen indenfor den Psykosomatiske Traumemodel er opdelt i flere uddannelser og kurser. Få et overblik her. 

Terapeutuddannelserne er opbygget af både analytiker og terapeutdelen - hvis du kun ønsker de første eller sidste 9 dage kan du tilmelde dig dem individuelt.


Tilmeld mig et grundkursus i PSTM Tilmeld mig en uddannelse som PSTM-analytiker/-terapeut Tilmeld mig ventelisten til PSTM Master
2 dages grundkursus
2 dages Grundkursus her får du en introduktion til modellen og mærker den på egen krop og er vidne til det hos andre.
9 dages Analytiker
Her lærer du at hjælpe dig selv og andre med at finde de følelsesmæssige årsag bag fysiske symptomer. Kræver et grundkursus i PSTM. 
9 dages Terapeut
Her lærer du at forløse de følelser, der hænger sammen med fysiske symptomer. Kræver at du har et grundkursus i PSTM og Terapeutisk Tapping eller et andet følelsesforløsende redskab.
PSTM Master
Her lærer du at finde og forløse UDIN'er - dvs. de traumer der hænger sammen med fysiske symptomer. Kræver at du er PSTM-terapeut og Tapping-terapeut eller inden for en anden følelsesforløsende teknik.
IMG_7155-edited

Dine undervisere

 

Lars Mygind har en mangeårig erfaring indenfor dyb transformation, og er en garvet UDIN-jæger (en UDIN er et traume, der hænger sammen med et fysiske symptom.

Nadia Zarling Kamel er dybt passioneret omkring den Psykosomatiske Traumemodel og vil følge sit hjerte fuldstændig og inspirere andre til at gøre det samme.

De er begge blandt andet registrerede psykoterapeuter.