0

Alternativ behandling af allergi med Tapping (TFT/EFT) og den Psykosmatiske Traumemodel (METAsundhed)

 

Allergier eller intolerancer - kan der være følelsesmæssige årsager bag (også selvom man ikke er bevidst om nogen), og kan man behandle dem?

Du er nok på denne her side, fordi du har allergi eller kender en, der har det. Her kan du læse mere om, hvordan at det kan være følelsesmæssige årsager bag allergi (også selvom du ikke er bevidst om det), hvordan at Terapeutisk Tapping kan bruges til at forløse de følelsesmæssige årsager bag allergi, og, hvis du vil, har vi også et oplæg, hvor vi går mere i dybden med det her, som du kan tilmelde dig. 


Den underliggende årsag til allergier eller intolerancer kan være følelsesmæssig

Når du er udsat for noget, din krop forbinder med fare, vil den lagre alle sanseindtryk i dette øjeblik, så den bedre kan advare dig mod fare en anden gang, og det er ifølge den Psykosomatiske Traumemodel (METAsundhed) den underliggende årsag til allegier. 

Hvis du for eksempel sidder i en sofa med katterhår, mens du får at vide, at dine forældre skal skilles, kan dit ubevidste komme til at skabe en sammemnhæng mellem kattehår og fare. Dette er noget, der sker på et rationelt plan, og er altså ikke bevidst. 

Nogle vil med det samme kunne huske, hvad det kan være for et følelsesmæssigt tema, der ligger bag deres allergier, og andre vil have sværere ved det, men generelt gør det rigtig meget at få hjælp af en anden, der kan stille de rigtige spørgsmål til kroppen - og udenom dine tanker. 


Hvordan kan man behandle den følelsesmæssige årsag bag allergier og intolerancer?

Der findes rigtig mange forskellige teknikker til at behandle allergier. En af dem, vi oplever som allermest effektiv er Terapeutisk Tapping (også kendt som Tankefeltterapi/TFT/EFT). 

Terapeutisk Tapping er en teknik, hvor man banker på forskellige meridianpunkter på kroppen, som understøtter at forløse den følelsesmæssige årsag bag allergier. 

Terapeutisk Tapping kan bruges, uanset om du er bevisdt om den følelsesmæssige årsag eller ej. Du kan bruge det til at lindre symptoemrne fra allergi, eller til at forløse den underliggende årsag bag. 


Kort introduktion til behandling af allergi med tapping af Lars Mygind

I denne her video kan du se, hvordan Lars Mygind "banker" nogle runder mod allergi.


 

Hvilke typer af allergi/intolerance kan man arbejde med med Tapping?

De her teknikker kan bruges til at behandle alle typer allergier eller intolerancer, for eksempel:

  • Græsallergi
  • Høfeber
  • Pollenallergi
  • Husstøvmiddelallergi
  • Glutenallergi
  • Madallergier
  • Dyreallergier
  • Laktoseintollerance

 

Hør det her oplæg og bliv klogere på om de her teknikker kan hjælpe dig med at forløse den følelsesmæssige årsag bag din allergi eller intolerancer

Her kan du finde et online oplæg med Lars Mygind, hvor du kan lære mere om, hvordan du kan behandle allergi med den Psykosomatiske Traumemodel og Terapeutisk Tapping.


Behandling af allergi med tapping af Lars Mygind

Her er hvad du kommer til at opleve: 

—> Hvad er årsagen bag allergier og intolerance

--> Hvordan finder du ud af om der er en følelsesmæssig årsag bag din allergi eller intolerance?

—> Hvordan lindrer du en allergisk reaktion på under 5 minutter.

—> Guidning hvor vi forløser de følelsesmæssige årsager bag din allergi.

—> Demo hvor vi arbejder med en allergi på en af deltagerne

Oplægget varer op til 90 minutter og du har adgang til det i et år efter tilmelding. 


Pris: 249 kr. 

Eksempler på cases med allergi (fra vores kursisters casearkiv)

Institut for Psykosomatik og Følelsesforløsning ApS

Jeg har altid haft en voldsom allergi men også angst over for katte
Resultat: Da jeg startede med behandlingen hos Steen var jeg oppe på et 10 tal på smerteskalaen. Jeg har altid haft en voldsom allergi men også angst over for katte. Mine øjne løb i vand, kløede og jeg havde problemer med min astma. Så jeg var lidt skeptisk da jeg startede på TFT. Men allerede efter den første time kunne jeg mærke en klar forbedring. Jeg vil mene at jeg allerede var på en 4'er. Under sessionen kunne jeg tydeligt mærke hvordan jeg langsomt blev roligere og gav slip på min frygt og min tanke omkring allergien. Og efter anden gang, havde jeg næsten helt glemt hvordan jeg havde det før jeg startede på min anti katteallergi behandling. Jeg har ikke haft nogle symptomer overhovedet siden, og jeg kan nu uden problemer gå hen til katte uden at jeg føler mig generet af dem. Jeg fik to konsultationer og begge via Skype.

Katteallergi

Institut for Psykosomatik og Følelsesforløsning ApS

Første behandling mærkede jeg efter kort tid en følelse af mine arme begyndt at sove og følelsen flyttede sig længere og længere ud imod hænderne og forsvandt til sidst i løbet af behandlingen.
Fik til opgave at jeg dagligt skulle banke for at "vende batterier" til næste gang.
Anden gang var det som om jeg inden i havde mere ro på til at tage imod en banken og det føltes mere behageligt og ikke så akavet og anspændt.

Jeg har været i mange forløb med medicin og er også nu i et medicinsk forløb på et sygehus. Medicinen skulle have virket allerede 5 måneder før vi forsøgte det med at banke. Havde ingen virkning af medicinen. Efter banken og stadig med uændret medicin har jeg have få meget små udbrud umiddelbart efterfølgende og siden da overhovedet ingen tegn på nældefeber. Det er første gang i 4 år jeg er 100% nældefeberfri i en hel måned i træk.

Nældefeber

Institut for Psykosomatik og Følelsesforløsning ApS

Jeg kom til [behandleren], fordi jeg lider af birke- og bynkeallergi og har krydsallergi med blandt andet gulerod og æble, stenfrugter og solsikke. Jeg har ikke prøvet den slags behandling før.

Jeg skal forestille mig et allergisk anfald, som sidste sommer var rigtig slem med SUD 10. Hun begynder at banke på mig og mens hun gør det, er det som om mine allergiske reaktioner bliver værre. Min øjne svier og løber i vand, som havde jeg spist noget, jeg ikke kan tåle. Langsomt aftager det. Jeg bliver tilbudt at spise en gulerod, som jeg tager. Jeg plejer at reagere på gulerod efter 10-15 minutter med rindende øjne, kløe og sammentrækning i svælg samt øresmerter. Jeg bliver banket igen og jeg oplever ingen reaktion på guleroden, SUD 0, heller ikke senere på dagen. Den efterfølgende dag spiser jeg en salat med gulerod i og får - til min egen overraskelse - heller ingen reaktion.
Det var en meget god oplevelse.

Krydsallergi

FAQ

Spørgsmål og svar

Det kan vi først vide med sikkerhed, når vi har prøvet at undersøge om det at arbejde med den følelsesmæssige årsag bag, gør en forskel for din allergi. Du kan dog også arbejde med din allergi med Terapeutisk Tapping uden at have fundet en sikker årsag bag. 

Vi kan eller må desværre ikke garantere bedring med vores metoder, og det er helt forskelligt fra person til person, men generelt er vores tilgang at du gerne skal have mærket en forskel allerede efter første session. Nogle mennesker kan mærke forandring med det samme, de blot får nogle indsigter, andre skal have dybere terapi, før de mærker en forskel, og endnu andre vil ikke have glæde af de her teknikker (det ved du hvis du slet ikke mærker nogen forskel efter en session). 

Vi har cases med mennesker med alle typer allergier have succes med at bruge tapping til at lindre og i nogle tilfælde helt slippe deres allergier. 

Dette gælder også fødevareallergier.

Nogle kan mærke, at det fungerer bare de ser en video med Tapping, andre kan mærke noget ved gruppeoplæg og endnu andre skal have sessioner med Tapping. Vi anbefaler at du får en rigtig session med tapping hvis du kan mærke, at du får hjælp af førstnævnte, men stadig har brug for mere hjælp. Hvis en session med en terapeut, der matcher dig, ikke hjælper, er Tapping nok ikke det rigtige redskab for dig, og så har vi andre teknikker, vi kan henvise til. 

Under menupunktet "Få Hjælp" er der links til lister med behandlere, der bruger Terapeutisk Tapping, som du kan kigge på for at finde en behandler nær dig. 

Er der nogle af de temaer, der giver mening i forhold til dig selv eller en du kender, der har allergi? Eller har du spørgsmål? Så skriv det til os her. 

Tusind tak! Vi vender tilbage hurtigst muligt.